Over Paule

Paule vertelt...

 
Al van kinds af ben ik betrokken bij Bodart & Co in het winkeltje op de Mechelsesteenweg. Het bestempelen van enveloppes met ons adres, het klasseren van facturen, het verplaatsen van onderdelenbakjes, het stellen van vragen en vertellen van verhalen aan collega's die hier ondertussen al meer dan 20 jaar meedraaien... Ik vrees dat het kinderarbeid was, maar het behoorde toen tot mijn vrijwillig gekozen takenpakket. 
Gaandeweg stak ik vaker als jobstudent m'n handen uit te mouwen met het ondersteunen van events. Van augustus tot oktober 2018 bleef ik zo in the picture en solliciteerde ik voor de openstaande post als Marketing Assistent. Ik startte in
den bureau beneden aan de showroom. Toen ik de fantastische collega's leerde kennen, begon het bij mij enorm te kriebelen en zette ik me meer dan 100% in voor de zaak. 

Een dik jaar geleden eindigde een vergadering met de vraag van Peter: "Paule, ik heb geleerd van mijn vader en oprichter Walter Bodart, de zaak niet verder te zetten tot ik wandel met een stok, wil jij ze verderzetten?". De volgende dag zaten papa en ik bij ons thuis afgezonderd aan de keukentafel, want praten over werk met mama erbij, doen we beter niet. Meermaals vond ze dat we dan te heftig discussieerden. Wij vonden dit normaal. Deze keer was er geen discussie nodig want ik zag het volledig zitten. 
Daar stond ik dan ineens, als toekomstig zaakvoerder van Bodart & Co. Niet wetende wat er allemaal op me af zou komen. Maar wel met de bagage als leiding, groepsleiding en een glider. Dat laatste klinkt vreemd, maar door te paragliden leerde ik vliegen. Niet als een waaghals die zonder nadenken risico's neemt, maar wel zelfzeker en bewust. Tussen de vogels als experts in het te pakken krijgen van thermiek. Maar nooit te hoog in de wolken, want daar zie je helemaal niets. Dat loopt niet altijd gesmeerd of gemakkelijk. Het is werken. Maar als alles lukt, heb ik een prachtig uitzicht hoog boven de bergen en voel ik me zo vrij als een vogel. 

Maar wachten op wind is geen optie voor Bodart & Co. Dus waar vliegen we dan heen in België, Luxemburg en Nederland? Samen, werken . In twee woorden. Vertrouwen opbouwen, gelijkwaardig zijn aan elkaar en een stevige portie daadkracht hebben. Zoals in elke relatie is dat werken. Elke dag opnieuw samen het gesprek daarover aangaan met collega’s en jullie allemaal: klanten, leveranciers en partners die het verlengde zijn van onze armen, benen en ogen. 

Een belangrijke waarde die we daarin meenemen naar de toekomst is transparantie. Met iedereen bij Bodart hebben we 4 kernwaarden gekozen en verder vertaald naar wat we daaronder verstaan. Dat is geen oefening die we vluchtig tussendoor hebben gedaan. Een aantal collega’s hebben daar hun brede of smallere schouders onder gezet en die waarden worden door de volledige ploeg gedragen. Bij transparantie hoort duidelijkheid, eerlijkheid en openheid naar elkaar toe in elke vorm van communicatie. Enkel wanneer we hier blijvend op focussen en dit scherper stellen, kunnen we dit realiseren. 
Samen werken en transparantie worden aangevuld met innovatie. In onze producten vertaalt zich dat in kwaliteit, (Zwitserse) precisie, nauwkeurigheid en de continue ambitie naar verbetering en duurzaamheid. Duurzaamheid in de levensduur van producten en de mogelijkheid om ze te herstellen als er iets misloopt. Daarnaast zetten we in op het onderhouden van duurzame relaties.  
Last but not least: Hartelijkheid . Elke klant, collega, leverancier of bezoeker als een graag geziene gast ontvangen met wederzijds respect en door een kopje koffie aan te bieden, te luisteren en samen naar nieuwe mogelijkheden te zoeken. 

Samen ervoor zorgen dat we sterk in de markt blijven staan met al onze merken. Offline en online want het is net de combinatie die we nodig hebben om klanten te laten ervaren wat kwaliteit is. Een koffiemachine van JURA , een handmixer van bamix® , een broodrooster van Dualit of in Nederland een snijmachine van 
I-RON zijn prachtige producten waarvoor je soms dieper in de portefeuille moet tasten, maar die vervolgens jarenlang deel uitmaken van het gezinsleven. 
Door het vele thuiswerk van de afgelopen jaren heeft onze verkoop een enorme boost gekregen. In het kader van duurzaamheid zullen we de komende jaren dan ook stevig inzetten op service. Zowel in ons atelier als bij de klantendienst. We weten immers dat die altijd, weliswaar wat trager dan de verkoop, meegroeit. Een continue en kritische optimalisatie van ons totaal herstelproces is dus nodig. 

Bon, ik hoop dat jullie mij en mijn ambitie voor de komende jaren beter hebben leren kennen. En ik hoop ook jullie vanaf vandaag nog beter te leren kennen. Door samen te werken, samen te bouwen en samen te groeien.   

Tot snel op de koffie,
Paule